Hvorfor vil ikke håret mitt vokse seg lengre?

Hvorfor vil ikke håret mitt vokse seg lengre?

Du kjenner kanskje til problemet. Uansett hvor lenge du venter, virker det som om at håret ikke vil vokse seg lengre, når det når en viss lengde. Det kan være frustrerende, når man ønsker seg et langt, flott hår, men håret ser ikke ut til å bli lengre. Det kan være mange årsaker til at håret ikke vil vokse seg lengre, les med når vi ser på noen av grunnene.

Slitte og splittede spisser

Selvom vi gjerne vil ha et langt hår, nytter det ikke å hoppe over de regelmessige salong besøkene! Håret blir nemlig slitt i spissene, og de begynner å splitte seg. Når spissene først begynner å splitte seg, er det ingen vei tilbake, og de skal klippes av for å holde resten av håret sunt. Hvis spissene splitter seg, deler hårstrået seg i to eller flere deler, og begynner raskt å “spise” resten av hårstrået. Så ender det med å brekke i spissen. Det kan være en av grunnende til at håret ditt ikke vil vokse seg lengre. Så husk å få stusset spissene regelmessig og bruk gjerne Advanced Split End Therapy, mellom frisør besøkene dine, for å holde spissene dine så sunne og samlet som mulig. 😉

Aldring

Jo lengre håret ditt er, jo eldre er det. det betyr også at det har vært utsatt for litt av hvert. Det kan være alt fra farging, bleking, styling, osv. Alt sammen sliter på håret, og derfor er det viktig å pleie lengdene sine og gi dem godt med fukt, f.eks. ved å bruke en fuktgivende hårmaske. Og husk alltid å varmebeskytte håret før du bruker varme til å style håret, for å skåne håret mest mulig.

Pass på det våte håret ditt

En gang i mellom kan vi alle sammen være litt for voldsomme med håret vårt når det er vått. Vi tørker det godt og grundig med et håndkle, før vi begynner å gre i det med vår alminnelige hårbørste. Håret vårt er mye mere skrøpelig når det er vått, og man tenker ikke over hvor mye skade håret kan få, av å bli tørket med håndkle. Istedenfor kan du  forsiktig klemme vannet fra håret med et håndkle, og børste det igjennom med en bredtannet kam, som er mere skånsom mot håret.

Gi håret fukt

Selvom du ikke kan unngå å slite på spissene dine, kan du forebygge at de splitter seg. Bruk f.eks. Advanced Split End Therapy, for å gi ekstra pleie til lengdene. En ukentlig hårkur vil gjøre underverker for håret ditt, og du vil tydelig kunne merke forskjell på håret ditt, som raskt vil bli gjennomfuktet og sunnere å røre ved og å se på.

Avslutt med kald luft

Vi elsker alle sammen varme, alt fra en varmt dusj til å bruke det til styling. Men varme kan også tørke ut håret, så det har lettere ved å splitte seg, hvis du ikke bruker varmebeskyttelse det. Etter en varm dusj kan du skylle håret med kaldt vann, for å lukke skjellaget på hårstråene, noe som også vil gjøre håret ditt mer glansfult å se på. Det samme gjelder når du føner håret. På både Air og Aura, er det en kaldluft funksjon, som du kan bruke etter å ha tørket håret. På den måten sikrer du deg et blankt og skinnende hår!:)

Ingen Kommentarer

Skriv en kommentar