Så ofte bør du vaske håret

Så ofte bør du vaske håret

Du er nok ikke den eneste som lurer på akkurat dette med hårvask. For hvor ofte skal håret egentlig vaskes, og hvor mye sjampo og balsam skal du bruke? Begge deler kommer an på hårtypen din, livsstil og ikke minst hvor mye du styler det. Så hvor ofte bør du vaske håret ditt og er det virkelig noe forskjell på en sjampo? Les med når vi utforsker det nærmere.

1. Det første du må gjøre, er å finne hårprodukter som passer til håret ditt. Tykt, fint, skadet og farget hår trenger alle forskjellige produkter. F.eks inneholder sjampo til tørt hår typiske ingredienser som kan tynge ned fint hår og få det til å falle sammen. Omvendt kan sjampo til oljete hår, være hvis du har skadet eller farget hår. Det samme gjelder styling produktene dine. Vår Straight & Tame Cream er god til å temme krusete og krøllete hår, mens Total Volume Foam, er god til deg med fint hår, som ønsker mer volum. Hvis du er i tvil om hvilke produkter du skal velge, vil frisøren til garantert hjelpe deg med dette.

2. Hvorfor blir håret ditt egentlig fettete? Håret ditt blir fettete av samme grunn som ansiktet ditt blir det! Kjertler i huden produserer en oljeaktig substans kalt talg eller sebum. En naturlig prosess, som sørger for at håret ditt ikke tørker ut og knekker. Men noen ganger kan det oppstå en ubalanse. Hvis du f.eks vasker håret ditt for ofte, begynner kjertlene dine å produsere mer olje, og det blir en ond sirkel, hvor du konstant vasket håret ditt mere og mer. Hvis håret ditt blir fort fettete, kan du bruke tørrsjampo mellom hårvaskene.

3. Din hårtype og hårstruktur har også mye å si. Hvis du har en normal hudtype, som hverken er veldig fettete eller tørr, bør du vaske håret ditt en til to ganger om uken. Har du en mere fettete hudtype, skal du vaske det oftere, f.eks hver 2-3 dag. Har du krøllete eller krusete hår behøver du sikkert ikke vaske det så ofte, som de med hele glatt hår. Siden krøllete hår har en annen struktur, som gjør at oljen fra hodebunnen din transporteres langsommere til lengdene dine. Noe som kan være grunnen til at du fort får fett hår, er hvis du bruker balsam i hele håret, og opp mot hodebunnen. Balsam skal kun påføres i hårtuppene. En god huskeregel er å påføre balsam fra ørene og ned.

4. Bruker du mye styling produkter eller trener ofte, da må man ofte vaske håret litt oftere. Det er viktig at hodebunnen din holdes sund og ren fra stylingprodukter. Det anbefales å vaske håret 2-3 ganger i uken, en av gangene med en detox eller dyptrensende sjampo. På den måten får du renset håret og hodebunnen for overflødig produkter. En svett hodebunn etter dagens trening, kan raskt komme til å lukte, hvis den ikke vaskes. Trener du ofte, kan det være hardt for hodebunnen med en kraftig sjampo. Bruk eventuelt en mild baby sjampo, som skånsomt vasket håret ditt.

 

 

 

 

 

Ingen Kommentarer

Skriv en kommentar