Hvor mye hår om dagen er det normalt å miste?

Hvor mye hår om dagen er det normalt å miste?

Hvis du noensinne har sett ned på hårbørsten din etter å ha børstet håret, og tenkt om det er normalt å miste så mye hår, så er du ikke den eneste! Vi  mister alle sammen hårstrå i løpet av dagen, og det er faktisk ikke så få. Det er nemlig normalt at man mister opp til 100 hårstrå om dagen, uten at det er noe galt med håret ditt eller hodebunnen din. Det er også ting som kan gjøre at du mister flere hårstrå, og det er ting du kan gjøre for å forhindre et større hårtap.

Stress

Stress er en av de største grunnene til et større hårtap. Vi blir alle sammen stresset en gang imellom, og at man i en periode mister litt flere hårstrå enn normalt, vil ikke gjøre noen skade. Men, du bør holde øye med om det fortetter, da det så kan være en annen grunn til et økt hårtap. Hvis du begynner å miste håret i klatter, eller det f.eks. sitter mye mer hår i børsten enn normalt i en lengre periode, er det god grunn til å finne ut om det kan skyldes andre ting enn kun stress.

Tørr og irritert hodebunn

For å ha sunt hår hele året rundt, har hodebunnen bruk for pleie – akkurat som huden på resten av kroppen. Hvis du har en tørr og irritert hodebunn, har du langt større sjanse for å miste flere hår. Oppdager du at du begynner å ha litt flass i hodebunnen, er det en god idé fortest mulig å ta en tur på apoteket eller hos frisøren din og få kjøpt en anti-flass sjampo. Det finnes mange gode produkter å pleie hodebunnen med, så snakk med frisøren din om hvilke produkter hodebunnen din ville ha godt av.

Ha en sunn og varieret kost

Håret får næring av de tingene vi spiser, så det er altså viktig å få alle de riktige vitaminene og proteinene, så håret kan vokse seg sunt og sterkt. Håret består mest av proteiner, det er derfor viktig å spise nok protein hver dag. Inkorporer evt. fisk, egg, kylling og bønner, som alle er proteinholdige matvarer, i kosten din, for å få kroppens proteinbehov dekket og gi håret ditt den rette næring.

Bruk de riktige børstene

Det er også viktig at du bruker de rette børstene til håret ditt og at du ikke børster det mens det er vått. På den måten minimerer du unødvendig slitasje og risikoen for at håret brekker. Skjellaget er nemlig mere åpent når håret er vått, og det gjør at håret blir mere elastisk. Det gjør at det er større sjanse for at vi strekker hårstrået og brekker det. Bruk istedenfor en kam, som Detangling Comb, som med sine brede tenner, er mere skånsom mot håret og god til f.eks. å fordele en hårkur jevnt i håret. Til hverdag er det en god idé å bruke en børste med naturhår, vi kan anbefale vår Oval Dressing Brush. Den børster håret skånsomt og fordeler hårets naturlige oljer, så det holder seg blankt og glansfult.

Ingen Kommentarer

Skriv en kommentar