Finn den riktige hårbørsten til håret ditt

Finn den riktige hårbørsten til håret ditt

br03

Det finnes mange forskjellige hårbørster og de har ofte hvert sitt formål. Det kan være vanskelig å vite hvilken slags hårbørste som vil passe helt perfekt til akkurat din hårtype og lengde.  Hvorfor velge naturhårbørster, hva bruker man egentlig en rundbørste til og hvem bruker en kam? Les med når vi guider deg igjennom hårbørste jungelen, så du kan velge den helt riktige.

Børster med naturhår

Våres Oval Dressing Brush er laget av villsvin hår og er f.eks perfekt til styling! Hårene på børsten gjør at håret samler seg flott når du f.eks har krøllet det. Utover å være god til styling, er den også fantastisk til daglig bruk da den fordeler alle hårets naturlige oljer. Se Emilie teste den her. Den er også super god hvis du har en tendens til å ha noen flyvende hårstrå på toppen, da du lett kan temme dem ved å spraye litt hårspray på børsten og gre igjennom håret fra toppen og ned. Børsten er ideel til fint og normalt hår, da det kan være vanskelig at få børstet igjennom håret ordentlig hvis det er for tykt.

Platebørsten

Denne type børste fungerer til de fleste hårtyper og lengder, men er spesielt god til langt, kraftig hår. Taggene på børsten grer lett igjennom håret og etterlater det uten statiske hårstrå. En Paddle Brush er et must, da den utover å raskt gre igjennom håret, er et godt styling redskap. Ved å bruke den sammen med hårføneren din, kan du skape en glatt og glansfull frisyre på få minutter.

Rundbørster

Disse børstene finnes i mange forskjellige størrelser og varianter. En tommelfingerregel er at jo kortere hår, jo mindre rundbørste. En rundbørste skal brukes sammen med en hårføner, for enten å skape volum eller lage flotte Hollywood waves. Hvis man bruker rundbørsten til å lage bølger, skal man være oppmerksom på at jo bredere børsten er, jo større bølger lager den i håret. Har du langt hår og ønsker mer volum, bør du velge en stor børste. Hvis du har kort hår, vil den ideelle børste for deg være en børste med en liten omkrets, da den er super god til å skape volum i de kortere frisyrene.

Vi har to rundbørste varianter, en linje med naturhår og en linje med keramiske rundbørster. Rundbørstene med naturhår finnes i 4 størrelser og de gir håret mer shine, når det fønes. Derfor anbefaler vi denne typen til normalt til kraftig hår. De keramiske rundbørstene, finnes også i 4 størrelser.  De er designet til å holde på varmen og gjør det derfor raskere å føne tørt og skape volum. Denne type er super god til fint hår.

Kam

Du tenker kanskje, hvad bruker man en kam til nå til dags? De-tangling Comb er en bred tannet kam og er spesielt god til krøllete hår! Hvis du har krøller, kjenner du sikkert problemet. Når du grer det igjennom med en alminnelig børste, børstes dine naturlige krøller ut. En bred tannet kam skiller krøllene fra hverandre, uten å «ødelegge» definisjonen på krøllene dine. Den er også super god til å fordele hår kuren din, da den sliter minst mulig på det skrøpelige våte håret. Du kan også bruke den sammen med din styler, da den er varmerebestandig, se de krøllene jeg har laget med den her.

3 Kommentarer
  • […] for skade, og har derfor best av å bli børstet igjennom med en bredtannet kam. Du kan se her, hvilke børster som fungerer best til de forskjellige hårtyper og […]

  • […] du børster det feil. Det er en veldig god idé å finne en god børste, som passer til nettopp din hårtype. Start med å gre spissene fri for floker, og jobb deg sakte men sikkert opp mot røttene. På den […]

  • ghd Norge | 5 dårlige hårvaner

    5. oktober 2017 at 7:35 Svar

    […] Hårbørsten din er et viktig beredskap i stylingen din. Du bruker jo faktisk børsten din hver eneste dag, så hvorfor ikke bruke en som er riktig? Naturhårbørster er kjempegode å bruke på tykt og kraftig hår, da det gjør det mykere og samler håret. Og ikke minst er den mye mer skånsom mot håret. En platebørste er også god på tykt hår, men også på hår som er litt finere. Og den er perfekt å brukt til føning nå du ønsker en sleek blow dry! Les deg frem til riktig hårbørste her. […]

Skriv en kommentar