Børster du håret riktig?

Børster du håret riktig?

Å børste håret sitt er da enkelt og greit tenker du nok, men det er mere i det enn som så. Å børste håret feil, kan øke risikoen for splittede spisser og knekt hårstrå, og det vil vi jo alle helst unngå. Les med her, hvor vi guider deg igjennom hvordan du kan børste håret ditt, uten at det tar skade.

Finn den perfekte hårbørsten

Ikke alle hårbørster fungerer like godt til alle hårtyper. Sett deg inn i hvilken hårtype du har, så du kan finne ut av, hvilken børste som vil være helt perfekt til deg. Du har faktisk bruk for mere enn én hårbørste! Vått hår er mye mere mottagelig for skade, og har derfor best av å bli børstet igjennom med en bredtannet kam. Du kan se her, hvilke børster som fungerer best til de forskjellige hårtyper og formål.

Jobb deg oppover fra hårspissene

Mange gjør den feilen at de starter med å børste håret fra toppen og ned. På den måten kan børsten din sette seg fast i knuter, og du får dratt mere i hårstråene, enn hvis du hadde startet med å børste spissene. Ved å starte med spissene og jobbe deg oppover igjennom lengdene, vil du slippe alle knuter, store som små, så det ikke blir dratt så mye i håret. Når du så når toppen av håret, kan du uten problemer gre hele veien ned. Vår Paddle Brush er kjempe god til å børste alt håret ditt godt igjennom.

Gre håret før en dusj

Det kan være en god idé å gre håret før en dusj. Så er du kvitt knuter, og du kan fordele sjampoen og balsamen din mere jevnt i håret, så du får mere ut av produktene dine. Hvis du vil skjemme bort håret ditt ekstra mye, kan du bruke en god hårkur 1-2 ganger om uken, alt etter hvor mye pleie håret ditt har bruk for. Så er du sikker på å ha flott og mykt hår, som er lettere at gre ut. Til hverdag kan vi anbefale deg å bruke en hårbørste med naturhår, da den er mere skånsom mot håret og fordeler hårets naturlige oljer.

1Kommentar
  • […] Vi kan ikke si det nok! Håret ditt kan ta mer skade enn du tror, hvis du børster det feil. Det er en god idé å finne en god børste, som passer til nettopp din hårtype. Start med å gre spissene fri for floker, og jobb deg sakte men sikkert opp mot røttene. På den måten tar håret ditt minimal skade, og du vil ha flott og sunt hår i lengre tid! En annen viktig ting å huske på er at håret blir mer elastisk når det er vått, og kan derfor strekke seg mer enn et tørt hårstrå. Det gjør det ekstra modtagelig over for skade, så hvis du vil børste håret ditt mens det er vått, bør du bruke en bredtannet kam, for å skåne det våte håret. Les også våre innlegg om «Børster du håret riktig?«. […]

Skriv en kommentar