7 ting du kanskje gjør, som ødelegger håret ditt

7 ting du kanskje gjør, som ødelegger håret ditt

Et sunt og flott hår gjør stor forskjell. Fra å ramme inn ansiktet ditt til å fremheve dine beste trekk, har flotte lokker muligheten til å gjøre om hele looken din. Man må heller ikke glemme hva et flott hår gjør med selvtilliten din! Vil du forsette med å ha flott hår, så les med nedenfor hvor vi viser deg 7 ting du kanskje gjør, som kan ødelegge håret ditt.

Hopper over regelmessige hårklipper

Mange av oss hopper over de regelmessige hårklippene, og mest fordi vi ønsker å beholde lengden på håret. Men dette kan dessverre gjøre mer skade på håret, så du etter hvert faktisk må klippe mer enn bare spissene. Hvis du ikke klipper håret jevnlig kan de splittede spissene «spise» seg oppover i håret, og du må derfor klippe av mere hår på neste frisørbesøk for å få håret sunt og fritt for splittede spisser. Det anbefales derfor å få klippet håret hver 2-3 måned.

Bruker for mye balsam

Vi elsker følelsen på håret etter det har fått en omgang balsam, men vi behøver ikke en håndfull av den grunn. Hvis du bruker for mye balsam i håret, vil det bare gjøre håret tyngre og fortere fett. Balsam skal kun påføres i spissene og ikke hele veien opp i hodebunnen. En annen ting er at som de fleste sjampoer, inneholder ofte balsam sulfater. Sulfater er vaskemidler og skummidler som finnes i de fleste skylle-produkter blant annet sjampo og hudrens produkter. Dette gjør at håret dessverre ikke bevares på den beste måten. Istedenfor anbefales det å bruke en hårkur 1-2 ganger i uken, avhengig av hvor bearbeidet håret ditt er. Dette vil gi håret både proteiner og næringsstoffer.

Feil hairextensions

Et langt og fyldig luksuriøst hår vil få en hver av oss til å føle oss ekstra glamorøse. Men man skal være litt forsiktig, for selv om du ser smashing ut, så kan extensions gjøre stor skade på håret ditt. Hvis du har feil type extensions, eller ikke har gjort det hos en profesjonell som vet hva som er best for deg og håret ditt, kan du risikerer å miste noe av håret ditt. Nå finnes det flere varianter av extensions, og noen er mer skånsomme enn andre. Gjør litt research og finn en god frisør som er god med extensions, så kan dere finne den beste muligheten for nettopp ditt hår. Husk å ta godt vare på det nye håret ditt, så vil det både holde lenger og slite mindre på håret!

 Stramme oppsetninger

Fletter og hestehaler kan ofte være en veldig grei mulighet for å spare tid og i tillegg se stilig ut. Spesielt de dagene håret ikke er så medgjørlig. En hestehale som er for stram kan faktisk gjøre skade på hårfestet. Så en stram hestehale er nok ikke en frisyre som egner seg hver dag. Prøv istedenfor en lavere variant som går mer mot nakken, og som ikke er så stram, som f.eks en elegant hestehale, eller en messy hestehale. Det samme gjelder for fletter. Prøv istedenfor å ha en litt løsere flette som er litt snillere mot håret ved hodebunnen. Husk at en hårstrikk også kan være med på å gjøre slitasje på håret ditt. Bruk istedenfor en gummistrikk, som er mer skånsom for håret.

Grer vått hår med kam

Hvis du har fint hår som meg, så vet du hvor strevsomt det kan være å gre håret med en kam. Det kan skje stor skade på håret hvis du går løs på vått hår med en kam som ikke egner seg for akkurat dette. Hvis du skal bruke en kam på vått hår, er det best å bruke en med brede tenner. Den er mye mer forsiktig og skånsom mot håret ditt. Vår De-tangling Comb egner seg spesielt til fuktig hår, og den er også super god til å fordele hårkuren godt i håret.

Feil hårbørste

Det finnes mange forskjellige hårbørster, og det er det en grunn til. Det er heller ikke sånn at en hårbørste passer alle. Men alle, uansett hår, har behov for en skånsom børste som behandler håret ditt forsiktig. Vår Oval Dressing Brush er utrolig god, den sliter mindre på håret og er mer skånsom enn en alminnelig hårbørste. Hvis du begynner med å børste spissene og så jobber deg oppover, vil dette være mye mer skånsomt for håret ditt. Du kan lese mer om de forskjellige hårbørstene våre her.

Du dropper varmebeskyttelsen

Varmen fra en hårføner, rettetang og krølltang kan være veldig skadelig for håret hvis du hopper over varmebeskyttelsen! Hvis du ikke bruker varmebeskyttelse på håret ditt, før du går i gang med styleren din, kan du risikere skadet og tørt hår, som i verste fall kan brekke. Uansett om du bare skal krølle håret bittelitt, så er det like viktig å beskytte håret mot varmen, som når du f.eks skal krølle hele håret. Så husk varmebeskyttelsen jenter!

Ingen Kommentarer

Skriv en kommentar