7 morsomme fakta du kanskje ikke visste om håret

7 morsomme fakta du kanskje ikke visste om håret

Det finnes mange morsomme fakta om håret og det er nok helt sikkert flere du ikke har hørt om. Vet du hvorfor noen mennesker er blonde og andre rødhårede? Og visste du at det ikke er noe problem å miste 50 hårstrå hver dag? Les med videre og få flere interessante fakta om håret!

Håret kan vokse fortere i varmere klima

Kulde hemmer hårveksten, mens varme stimulerer sirkulasjonen i kroppen, inkludert hodebunnen, og oppmuntrer håret til å vokse. Men, selvfølgelig har gener og diett noe å si også. Litt uheldig at vi ikke bor i det varmeste klimaet, men heldigvis er det snart sommer!

Et vått hårstrå kan strekke seg opp til 30% av sin normale lengde

Har du noen gang blitt skuffet når du har klippet håret ditt vått, og trodde det var lenger? Så kanskje oppdaget du at det ble litt kortere når det ble tørket med føneren. Dette skjer fordi vann strekker ut håret til å bli lenger enn det normalt er. Husk også at håret er mer skrøpelig når det er vått!

Svart er den mest felles hårfargen og rød er den mest sjeldne

1% av verdens befolkning har naturlig rødt hår og på andre plass med 2% kommer blondt hår. Det er flest mennesker med mørkt hår, og den aller mest felles hårfargen er svart.

Håret består for det meste av keratin

Keratin er et svært elastisk protein, som er det samme protein som vi finner i vårt ytre hudlag og negler, og som faktisk også er i dyrehover klør og fjær! Gjennomsnittlig befinner et hår seg på hodebunnen fra seks til åtte år før det faller av. Den individuelle levetiden avhenger av genetiske faktorer.

 Håret er det nest raskeste voksende vev i kroppen

Som overskriften sier, så er håret det vevet som nest raskest vokser i kroppen. Det eneste som sniker seg foran er beinmargen!

Håret inneholder viktig informasjon som brukes i rettsmedisinske bevis i rettssaker

Strukturene i kjernen i et menneskehår kan fortelle om alt som noensinne har vært i blodomløpet. Forskere kan vite hva du har spist, drukket, og de kan også se hvilket miljø du har levd i. Dette kun fra et lite hårstrå!

Det er normalt å miste rundt 50 – 100 hårstrå hver dag

Det er faktisk normalt å miste mange hårstrå hver dag, det er naturens gang. I gjennomsnitt mister vi rundt 100 hårstrå daglig. I perioder kan du til og med miste flere. Så ikke freak ut når noen hårstrå faller av.

Ingen Kommentarer

Skriv en kommentar