5 tips til å gi nytt liv til hårfargen din

5 tips til å gi nytt liv til hårfargen din

Falmende hårfarge er noe de fleste av oss kjenner til. Farget hår kan være vanskelig å ta vare på, spesielt når det utsettes for blant annet sol og saltvann, men det kalde klima vi har nå på vinteren kan også være en faktor som gjør håret tørt og så kan fargen bli litt blass. Men heldigvis finnes det noen råd!

1. Riktige produkter:

Når man bruker tid og penger på å farge håret, så er det absolutt verdt å investere i gode produkter som er for farget hår. Bruk en sjampo og balsam med fargebevarende ingredienser som passer for din hårfarge. Det finnes f.eks et hav av «fargebomber», som er en pleiende hårkur eller balsam med litt fargepigment i, som frisker opp fargen din. Bruk også produkter som gir glans til håret ditt. På den måten ser det mere skinnende og sunt ut! Både Smooth & Finish Serum og Final Shine Spray vil gi en flott shine til håret ditt, og håret vil med en gang se mer glansfult ut, og fargen vil også komme flottere frem!

2. Bruk hårkur:

Etter du har farget håret, blir det mer porøst av kjemikaliene som er i hårfarger. Derfor er det ekstra viktig å pleie håret ekstra godt med en hårkur, som vil holde håret ditt mykt, blankt og sunt. Det finnes mange forskjellige hårkurer, som gir den beste pleien til akkurat din hårtype og farge. Med den riktige hårkuren vil du få et nytt liv til hårfargen din, og håret vil se mye sunnere ut. Vår Advanced Split End Therapy er super god å bruke som en pleiende kur, da den lukker splittede spisser, gjør håret mer glansfult og sunt.

3. Ta en pause fra hårvasken:

Jo oftere du vasker håret, jo raskere sliter du på fargen. Prøv å unngå å vaske håret hver dag, det holder massevis å gjøre det 2-3 ganger i uken. Hvis håret ditt ikke blir fort fett, kan du gjerne vente lenger mellom hårvaskene. For å friske opp håret litt kan du bruke en tørrsjampo de dagene du hopper over vasken. I tillegg til at det gir håret løft og volum, så suger det opp fett fra hodebunnen. Du kan også finne tørrsjampo’er i forskjellige farger, så de matcher hårfargen din. 

4. Kamillete:

Som veldig mye annet, så finnes det noen ingredienser man selv kan mikse sammen, som i dette tilfellet kanskje kan påvirke hårfargen din. For de med blondt hår kan nemlig kamillete brukes til å friske opp blondt hår. Når teen har blitt påført i håret og deretter skyldt godt ut, skal resultatet visst nok bli et lysere og blankere hår. Lag en sterk kamillete av 5 poser kamille og 1,5 l vann. La den trekke minst 10 min. og la den kjøle ned. Vask håret, og held teen gjennom håret flere ganger. Ta et varmt håndkle, som vannet er vridd godt ut av, snurr det rundt hodet og sitt med det i 10 min, før du tørker det. Kamillete sies at skal fremheve reflekser ut i håret.

5. Kaffe:

Det finnes også noe for de med brunt hår, og det er kaffe! Utover at det smaker godt, sies det at kaffe kan fremheve de mørke nyansene i håret! Det du skal gjøre er å brygge kaffe og la det stå i kjøleskapet over natten. Etter du har vasket håret ditt og fortsatt står i dusjen, kan du ta kaffen og helle over håret. Etter 5 minutters virkning, skal det skylles ut med vann. Kaffen skulle gi en ny flott dybde til den brune hårfargen din.

Ingen Kommentarer

Skriv en kommentar