5 ting som kan skje, hvis du ikke vasker håret ditt

5 ting som kan skje, hvis du ikke vasker håret ditt

Vi har hørt mange ganger, at det skulle være sunt å ikke vaske håret sitt med sjampo. Selvom det kan være mange fordeler ved å ikke bruke sjampo så ofte, er det også noen mindre gode ting ved det. Les med her, hvor vi gir deg fem gode grunner til hvorfor du bør vaske håret ditt noen ganger i uken.

Inngrodde hår

Du har nok prøvd å ha inngrodde hår på benene eller i bikinilinjen, og vet hvor ubehagelig det er. Hvis du ikke vasker håret med sjampo et par ganger eller tre om uken, kan du også risikere å få inngrodde hår i hodebunnen. En blanding av den oljen som hodebunnen produserer og rester av hårprodukter kan stoppe porene, og gjøre så nye hårstrå ikke kan komme frem.

Håret ser tynt ut

Spesielt hvis du allerede har fint hår, kan dette spesielt være noe som man ser i håret ditt. Hodebunnen produserer som sagt olje, og det kan få håret til å se fett og tynt ut. Bruk evt. en tørrsjampo imellom hårvaskene, for å fjerne fettet fra hodebunnen og samtidig gi håret mer volum. For å unngå hvite merker fra tørrsjampoen, kan du bruke den om kvelden, så den kan virke over natten og du våkner opp med flott hår, som du kan ordne med det samme.

Det kan begynne å lukte

Hodebunnen blir møkkete akkurat som resten av kroppen, og kan begynne å samle lukter fra hverdagen, som matlukt, eksos osv.. Uansett hvordan vi vender og vrir det, så kommer håret til å lukte hvis det har gått mange dager siden den siste hårvask. Hvis man trener mye, er det også viktig at man får vasket håret. Akkurat som at man svetter på kroppen, svetter man også på hodebunnen, og håret kan fort komme til å se fett ut og begynne å lukte.

Håret samler støv

Når hodebunnen blir veldig oljete, begynner den å tiltrekke masse små partikler som f.eks. støv. De partiklene vil samle seg i hodebunnen. Når hodebunnen har samlet opp nok støv, vil håret raskt komme til å se veldig møkkete ut, og det vil ligne at du har flass.

Kjedelig og glansløst

Akkurat som at en veldig oljete hodebunn kan samle støv og andre partikler opp, så kan hårstråene også. De små partiklene vil sette seg rundt i håret, og kan suge opp alle hårets naturlige og sunne oljer, og etterlate håret glansløst. Ved å fjerne hårets naturlige oljer, vil håret bli tørt og kjedelig å se på. Så husk å vaske håret ditt med sjampo et par ganger eller tre i uken, alt etter hvor fort håret ditt får behov for en ny vask! 🙂

Ingen Kommentarer

Skriv en kommentar