5 ting du må oppleve på Azorene

5 ting du må oppleve på Azorene

Dra på hvalsafari, svøm med delfiner, gå på vulkaner og spis solmoden ananas. Azorene danner rammene om tropiske opplevelser, eventyrlige øy-hopp og et hav av muligheter. Uansett om du liker ville opplevelser eller heller vil slappe av på stranden, så er det noe for en hver smak.

Jeg må innrømme at jeg ikke visste så mye om Azorene innen vi lanserte våres nyeste Azores Collection. Men nå som jeg har researchet masse om det, må jeg innrømme at jeg drømmer om å dra av sted til sommeren! Wow det det høres fantastisk ut :D. Hvis du enda ikke har deltatt i våres konkurranse om ett rejsegavekort på 15.000,- til f.eks. Azorene så kan du gjøre det her. Les med når vi gir deg tips til 5 ting, du må oppleve hvis du er den heldige som vinner reisen!

1. Vulkaner

Azorene er en unik liten øy-gruppe midt ute i det atlantiske hav. Den består av i alt ni små øyer, ca. 1.500 km fra Lissabon. Alle øyene er av vulkansk opprinnelse. Øyenes høyeste punkt, vulkanen Montanha do Pico  er 2.351 m. høy, og er samtidig Portugals høyeste fjell. Du kan gå på spennende vandreturer i det vakre landskapet. På øyen Terceira, finner man blant annet Algar do Carvão, som er det eneste stedet i verden, hvor man kan gå inn i en vulkan!

2. Delfiner og hvaler

Med sin unike plasering midt i Atlanterhavet er Azorene et av de ultimate steder å se hvaler og delfiner. Blant annet blåhvaler, pukkelhvaler og minkhvaler. Det er størst sjanse for å se dem på hvalsafarier og delfin svømning fra de vestligste øyene, Pico og Faial, hvor vann dybden er størst. En magisk opplevelse.

3. Te og Ananas

På øyen São Miguel kan du smake velduftende te på de gamle teplantasjene fra 1883. Azorene er et av de eneste europeiske land, som dyrker te. Elsker du ananas? Så kan du også besøke en plantasje, som dyrker en av øyens andre mest kjente frukt: Ananas. Den søte frukten er en fast del av øyens gastronomi, som du kan oppleve i mange forskjellige variasjoner på de lokale restauranter.

4. Varme kilder

Den vulkanske undergrund gjør, at det er et hav av varme kilder. I Furnas på hovedøyen São Miguel finner man geysirer og Europas mest aktive termiske område med hele 22 forskjellige kilder. I Ferraria kan man ved lavvann bade i Atlanterhavet i mellom 30 og 50 grader varmt vann oppvarmet av de varme kildene.

5. Strender

Seil ut til øya Ilheu da Vila Franca, her kan du svømme i en krystallklar lagune og du kan studere fisk og sjøstjerner. Eller dra på ’Ildstranden’ på Praia do Fogo. Stranden har fått navnet sitt, fordi lunt kildevann siver opp fra havbunnen og blander seg med Atlanterhavets bølger. Azorenes sydligste øy Santa Maria er hjemsted for noen av øygruppens eneste hvite sandstrender. på stranden Praia Formosa kommer det en del surfere og forrige august strømmet det tusenvis av unge azorere hit for å danse til rock og indie på Azorenes mini-pendant til Roskilde Festivalen, Maré de Agosto.

Høres det ikke fantastisk ut? 🙂 Delta i konkurransen om reisen her.

3 Kommentarer

Skriv en kommentar