5 ting du kun forstår hvis du er brunette

5 ting du kun forstår hvis du er brunette

For noen uker siden kunne du lese om Trudes «5 ting du kun forstår hvis du er blond«. I dag er det brunettenes tur! Jeg elsker å ha mørkebrunt hår, og selvom jeg gjennom tidene har prøvd forskjellige hårfarger, går jeg alltid tilbake til mine naturlige mørke lokker. Å være brunette er alltid classy og sofistikert, men det er også noen «struggles» som du kun forstår hvis du er brunette! Les med og se om du kan kjenne igjen noen av dem.

Hår over alt

Du etterlater små spor av hår over alt! Jeg vet godt at alle røyter, men når du har mørkt hår kan det ses mye mer tydelig. Når jeg har børstet igjennom håret mitt, er baderomsgulvet «pyntet» med mørke hår. Uten at jeg oppdager det, ligger det plutselig mørke lange hår på bordet, sofaen, kontorstolen min eller dataen! Så det er frem med støvsugeren et par ganger i uken, for å sikre meg at jeg ikke etterlater spor over det hele.

De små grå

Selvom jeg er glad for min mørke manke, er det også en ulempe når man når en viss alder. Nemlig de grå hårene! De ses super tydelig mot det mørke håret. Hvis du har lyst hår, legger man ikke så mye merke til de grå hårene. Det er en annen sak når man er brunette – de blinker nesten – hei her er jeg, og så står de mere opp i tillegg. Sukk…så er det å bestemme seg for om man skal farge håret, eller la naturen gå sin gang. Jeg har ikke helt bestemt meg enda. Hva gjør du?

Pastel or not

Nå som vi snakker om hårfarge, så kan vi brunetter godt se langt etter alle de trendy pastell hårfargene, som vår venninner med lyst hår tester. De kan enkelt prøve en «fargebombe» i rosa eller mintgrønn, som bare ser så fint ut! Mens den ikke synes eller i værste fall ser litt «gjørmete» ut i vårt mørke hår. Hvis vi så endelig hopper ut i en avfarging, så ender vi ofte opp med en litt for varm nyanse og veldig tørre spisser. Jeg har i hvert fall prøvd litt av hvert! Den gangen jeg trodde jeg skulle ha Beyoncé hår, som endte mer i en rødlig lysebrun, eller da jeg prøvde lyse striper, som ble veldig gule!

Landingsbanen

Men når det endelig lykkes å farge ditt mørkebrune hår i en flott lysebrun nyanse, så oppstår det en ny «struggle» – nemlig landingsbanen. Eller det var i hvert fall det en av venninnene mine så snilt kalte etterveksten min. Og det ser veldig markert ut. Hvis du har mørkt hår og har farget håret ditt lysere, kommer det etter ganske kort tid en ganske tydelig overgang. Så det er bare å få bestilt regelmessige tider hos frisøren, så du ikke løper rundt med en landingsbane.

Tørrsjampo trouble

Jeg kan huske første gangen jeg skulle prøve en tørrsjampo, «så smart» rakk jeg å tenke før jeg sprayet håret mitt helt grått! Hmm så gikk man der og lignet Cruella de Vil resten av dagen – og ikke en med rent, normalt hår. Men det luktet i det minste godt. Jeg behøver vel ikke å nevne hva som sker hvis man prøver babypudder trikset, som brunette vel? Heldigvis har det kommet nye tørrsjampo’er, som er designet til brunetter, så man unngår den grå looken. Ellers har jeg blitt glad i å bruke Root Lift Spray på andre dag hår. Spray litt ved hårrøttene og føn det igjennom med din aura, og volía du har frisket opp frisyren din.

Ingen Kommentarer

Skriv en kommentar