5 ting du bør gjøre når du har vært hos frisøren

5 ting du bør gjøre når du har vært hos frisøren

Vi kjenner alle den følelsen man har når man forlater salongen nyklippet og med ordnet hår. Frisøren har gjort en god jobb, og man er i tillegg fornøyd med resultatet, men sjeldent vet man hva frisøren faktisk gjorde med håret for å få det til å sitte sånn. Les hvordan du kan få det beste frem i din nye frisyre.

1. Velg den riktige frisøren

Det første punktet er faktisk noe som du allerede skal ta stilling til før du bestiller en tid til å klippe lokkene dine. Du har størst sjanse for å bli glad for det nye håret ditt hvis du og frisøren din har samme stil, og forstår hverandre. Din venninnes yndlingsfrisør behøver ikke nødvendigvis å være din, så bruk tid på å finne en salong og en frisør hvor du føler deg tryg og at frisøren din vet hva som vil kle deg. Det er også viktig at frisøren din forstår hvordan du vil ha din nye frisyre, så du kan gå fornøyd fra salongen!

2. Hold øye med hvordan frisøren din ordner håret ditt

Når du har klippet håret, er det viktig at du holder øye med hvilke produkter frisøren din har i håret ditt, i hvilken rekkefølge og hvorfor. Hvis det er noe du har spørsmål til, så bare spør. Så kan du gjøre det på samme måte hjemme, og vet hvilke produkter som fungerer i ditt nye hår, da de kan være forskjellige fra hva du brukte før du ble klippet.

3. Lek med looks

Ditt nye hår kan med garanti også se flott ut på andre måter enn hvordan frisøren ordnet det! Lek litt rundt med det, og prøv f.eks. en ny skill. Ser det best ut med helt glatt hår, som du kan lage med en platinum styler, eller foretrekker du å lage messy krøller med creative curl wand? En sideskill og en midtskill kan gi to helt forskjellige looks, så prøv deg frem, og finn ut av hva du best liker, og hva som kler deg best.

4. Lag en ny hårrutine

Spesielt hvis du klipper mye av håret, kan det være at det skal noen helt andre produkter og en ny rutine til for å gi deg den looken du ønsker. Selv har jeg klippet imellom 10-15cm av håret, og håret mitt er nå mye sunnere, og jeg kan lage noen nye looks og oppsetninger. Min gamle hårrutine passer ikke til min nye frisyre, og noen av de produktene jeg brukte før behøver jeg ikke lengre. Nå kan jeg nøyes med å varmebeskytte håret, bruke et pump argan olje og evt bruke en mousse, for å gi ekstra volum. Kanskje skal du investere i noen nye produkter eller kanskje har du noen stående bakerst i skapet som du hadde glemt alt om, og som viser seg å være perfekte til det nye håret ditt. Prøv å kombinere noen forskjellige produkter, og finn ut hva som fungerer best i det nye håret ditt, og sett det sammen til en ny hårrutine.

5. Prøv nye frisyrer

Når du har fått en helt ny frisyre, er det selvfølgelig også nye muligheter for å lage oppsetninger. Bruk youtube til å finne flotte frisyrer som passer til lengden din, hårtype og eventuelt pannelugg. Det er gøy å leke rundt, og det finnes et hav av frisyrer du kan øve deg på å lage, til både kort, mellomlangt og langt hår. Bruk fantasien og øv på oppsetningene eventuelt sammen med en venninne før en bytur eller fest.

Ingen Kommentarer

Skriv en kommentar