5 måter å forhindre fett hår

5 måter å forhindre fett hår

Er du en av dem som vasker håret ditt hver dag, men fortsatt synes at det blir fort fett igjen? Eller blir håret ditt generelt fett på rekordtid etter at det er nyvasket? Det er super irriterende når man gjerne vil ha lekkert hår hver dag! Les våres 5 tips som kan hjelpe med å forhindre fett hår.

1. Du må ikke leke

Du må altså ikke leke for mye med håret ditt. Kanskje tenker du ikke over det, mens du lar dine fingre gli gjennom lokkene dine, men det er et stort no no! Når du fikler ved håret ditt overfører du dine naturlige oljer, håndkremer m.m. fra dine fingertupper til håret ditt.  Prøv å være oppmerksom på om du i løpet av dagen har for vane å leke med lokkene dine. Det går heller ikke hvis du lar andre leke med håret ditt, selvom det føles godt.

2. Jeg vasker og vasker

Du vasker håret ditt for å vaske det fettete vekk –  ja. Men, det hjelper ikke å forhindre fett hår! Hvis du vasker håret ditt daglig, vasker du også din hodebunns naturlige oljer vekk. Dermed produserer den enda mere for å kompensere. Det er en ond sirkel av fett hår! Hvis du hører til en av dem som vasker håret daglig, så prøv å kutt ned til  hver anden dag til tredje dag. I starten får du sikkert lyst til å løpe inn under dusjen, da din hodebunn skal justere mengden av olje den skal produsere, men heng i, håret ditt vil takke deg i det lange løp.

3.  Hold igjen med balsamen

Når du så skal vaske håret ditt – så hold litt igjen med balsamen. Hvis du døyer med fett hår, behøver du ikke å helle balsam i hele håret. Fokuser i stedet for på spissene, for å unngå fettete hodebunn. En annen viktig ting er å bruke den riktige shampoo og balsam til din hårtype. Hvis du f.eks. har super tørt hår, har du bruk for hårprodukter som gir masse fukt, mens fettete hår kommer til å bli enda mer fett. Husk også å sørge for å vaske alt produktet ut av håret ditt det er en annen synd, og super lett å unngå.

4. Passer det til mitt hår?

Som med shampoo og balsam er det viktig at du velger hårstyling produkter som er forenelige med din hårtype. Hvis du døyer med fett hår, så unngå tunge håroljer og glansspray da disse produktene passer bedre til tørt hår.

5. Detox

Kanskje er det tid til en detox! Hvis du bruker mange styling produkter, kan det forårsake at hodebunnen blir tilstoppet. Hvis du er tør shampoo avhengig (som mange med fett hår er) kan det være en god idé å gi lokkene en detox. Du kan enkelt gjøre dette ved hjelp av en clarifying shampoo 2-4 ganger om måneden, eller ved å bruke et produkt, som er designet til å eksfoliere hodebunnen. Spør din frisør om råd til å detoxe ditt hår og hodebunn.

1Kommentar
  • […] Vi kjenner godt til det. Uansett hvor ofte man vasker håret fortsetter det med å føles tungt og fett. Det kan skyldes at det har opphopet seg masse rester av de hårproduktene du bruker daglig. Når det sitter rester av hårprodukter i håret, kan det være med på å tynge det og få det til å se fett ut, selvom det er helt nyvasket. For å bli kvitt problemet, må du gi håret ditt en detox. Det kan du blant annet gjøre ved hjelp av en rensende sjampo, som er beregnet til å fjerne alle rester av hårprodukter i håret. Få veiledning hos frisøren din til den sjampoen som kan gjøre detox på nettopp din hårtype. Les også vårt innlegg om 5 måter til å forhindre fett hår. […]

Skriv en kommentar