5 hårfeil som får deg til å se eldre ut

5 hårfeil som får deg til å se eldre ut

En fin hårfarge eller ny frisyre kan gjøre underverker for utseendet ditt, men dessverre kan det motsatte også være tilfellet. Noen hårfarger kan faktisk gjøre så du ser eldre ut, og det vil vi jo ikke! Les med nedenfor hvor vi gir deg 3 tips til hva du skal unngå, hvis du vil slippe unna en aldrende look.

1. Lys ettervekst

Har du har farget håret mørkere enn hva din naturlige hårfarge er, så skal du være litt oppmerksom på den lyse etterveksten din. Det kan nemlig gi en illusjon av et litt skadet utseende på toppen av hodet. For å unngå dette kan en mulighet være å bruke en toning istedenfor en permanent hårfarge. Dette er fordi toningen vil gradvis bli vasket ut av håret, og dermed vil farge overgangen fra det fargede og det naturlige håret ditt bli mindre markert og synlig.

2. Overfarge håret

Har du igjennom årene utsatt håret ditt for mye forskjellige farger, vil det mest sannsynlig etterlate håret ditt slitt. Tørt og slitt hår  gir dessverre et inntrykk av et aldret hår og derfor gi et eldre utseende. Så husk å farg håret med måte og ikke overdriv fargingen. Det er også viktig med daglig pleie som varmebeskyttelse, hårolje og en ukentlig hårkur.

3. Sølvgrå hårfarge

Grått hår har jo faktisk vært veldig populært en lengre periode nå, og det viser både statement og modighet. Men det grå håret kan også få deg til å se mye eldre ut enn hva du er, og spesielt bakfra når man ikke kan se ansiktet ditt. Det er faktisk en sinnsykt kul hårfarge, så hvis du er nysgjerrig, så go for it! Bare husk å plei håret godt så det ser sunt og friskt ut, for da vil den friske grå fargen komme bedre frem og det vil se mye bedre ut. Vær også flink til å klippe spissene dine jevnlig, så håret hele tiden ser ungt og friskt ut!

4. Over stylet

Som du vet, elsker vi å style håret – men alt med måte! Å over style håret kan nemlig også få deg til å se eldre ut. Når du har krøllet håret ditt og det har kjølt ned, er det viktig at du grer de igjennom med enten fingrene dine eller en Oval Dressing Brush. På den måten henger det ikke i klaser, men blir samlet og ser mer naturlig ut. Det å gå bananas med hårsprayen, kan også få din look til å se eldre ut – og hvem ønsker helt stivt hår? Husk å spraye med minst 20 cm avstand, så sprayen fordeles fint i håret. Start med litt spray om gangen og bygg opp, så du får hold og bevegelse samtidig.

5. Panneluggen din

Hvis du har pannelugg eller overveier det, så skal du være oppmerksom på hvor mye «mellomrom» det er i klippen din. Hvis det blir for tjavsete  eller den mellomtingen, hvor man ikke helt tørte å få pannelugg, men fikk klippet noen deler foran, så kan det også få deg til å se eldre ut. Det skyldes at håret ser tynnere og raskere ser fettete ut, hvis panneluggen er klippet for sparsomt. Så gå heller «all in» og få en fyldig pannelugg eller sideswept frisyre.

 

 

 

 

Ingen Kommentarer

Skriv en kommentar