5 dårlige hårvaner

5 dårlige hårvaner

Vi har de alle sammen – nemlig dårlige hårvaner. Men det er noe vi selv kan gjøre for å bli flinkere til å ta vare på håret vårt, og de enkle svarene kan kanskje overraske deg. Se fem av de vanligste dårlige hårvanene vi har.

1. Vasker ikke håret ofte nok

Det er sant at man ikke skal vaske håret alt for ofte, da det fjerner hårets naturlige oljer. Men ikke bli for komfortabel med tørrsjampoen, da produktet blir liggende i håret/hodebunnen og bygger seg opp med mer produkt for hver dag, noe som gjør håret både skittent og tungt. Alt du trenger å gjøre er å vaske håret ditt 2-3 ganger i uken, og det vil fjerne alt av produkter og overflødig olje. Husk å bruk en rensesjampo også, 1-2 ganger i måneden, slik at du får renset håret ordentlig.

2. Børster håret når det er vått

Dette er det nok mange som ikke tenker over, men det er super viktig! Så viktig at vi har skrevet et eget innlegg om det, som du kan se her. Håret vårt er nemlig så mye mere elastisk og skrøpelig når det er vått. Så når du børster håret kan håret strekke seg så mye at det ryker. Det er istedenfor bedre å gre det igjennom med en bredtannet kam når du står i dusjen og lar balsamen virke i håret.

3. Bruker feil børste

Hårbørsten din er et viktig beredskap i stylingen din. Du bruker jo faktisk børsten din hver eneste dag, så hvorfor ikke bruke en som er riktig? Naturhårbørster er kjempegode å bruke på tykt og kraftig hår, da det gjør det mykere og samler håret. Og ikke minst er den mye mer skånsom mot håret. En platebørste er også god på tykt hår, men også på hår som er litt finere. Og den er perfekt å brukt til føning nå du ønsker en sleek blow dry! Les deg frem til riktig hårbørste her.

4. For høy varme

Stylere som bruker alt for høy varme kan dessverre skade håret. Derfor bruker ghd’s stylere 185 grader, som via undersøkelser har vist å være minst skadelig for håret. Men én ting som er viktig å ikke glemme, er å spraye håret med varmebeskyttende før du går i gang med styleren. Det beskytter håret mot varmen og du kan trygt krølle og rette håret, så du ikke behøver å være redd for at håret blir ødelagt.

5. Farger håret alt for mye

Dette vet vi alle sammen at ikke er så sunt for håret. Det er vel faktisk noe av det verste vi kan gjøre mot håret vårt. Farger du håret for ofte blir selvfølgelig håret slitt ,og tar litt og litt skade for hver gang. For å beskytte og pleie håret ditt er det lurt å jevnlig bruke en god hårkur, som gir masse fukt og pleie. Bruk f.eks. Advanced Split End Therapy i håndkletørt hår og bruk føneren til å aktivere produktet og deretter rettetang eller krølltang til å forsegle det. Advanced Split End Therapy pleier håret og forebygger slitasje. Håret blir mere skinnende, mykere, glattere, og når du har påført denne kuren skal den faktisk holde i opptil 10 hårvasker!

Ingen Kommentarer

Skriv en kommentar