4 ting du kanskje ikke visste kan skade håret ditt

4 ting du kanskje ikke visste kan skade håret ditt

Noen ganger vet du kanskje godt hvorfor håret ditt har blitt slitt, men andre ganger kan du kanskje bli overrasket over at din tur til frisøren, ender med å bli litt annerledes enn det du hadde forventet! Kanskje skal det klippes dobbelt så mye av håret eller kanskje trodde du ikke at håret ditt hadde et så stort behov for å bli klippet. Les med når vi forteller deg om fem ting, du kanskje ikke visste kan skade håret ditt.

Hårbørster

Vi kan ikke si det nok! Håret ditt kan ta mer skade enn du tror, hvis du børster det feil. Det er en god idé å finne en god børste, som passer til nettopp din hårtype. Start med å gre spissene fri for floker, og jobb deg sakte men sikkert opp mot røttene. På den måten tar håret ditt minimal skade, og du vil ha flott og sunt hår i lengre tid! En annen viktig ting å huske på er at håret blir mer elastisk når det er vått, og kan derfor strekke seg mer enn et tørt hårstrå. Det gjør det ekstra modtagelig over for skade, så hvis du vil børste håret ditt mens det er vått, bør du bruke en bredtannet kam, for å skåne det våte håret. Les også våre innlegg om «Børster du håret riktig?«.

Vann

Om sommeren bruker vi ofte mye tid på stranden eller ved badebassenget, uten å tenke på hvor mye klorvann og saltvann faktisk kan skade håret. Når saltvann tørker inn i håret, kan det etterlate håret tørt, tungt og vanskelig å jobbe med. Derfor er det alltid en god idé å vaske håret ditt godt og grundig etter en tur på stranden! Hvis du vil ha flott beach hair, kan du enkelt selv lage det med en rettetang. Les vår guide «Sånn lager du beach hair med rettetangen din«.

Vesken din

Du tenker nok ikke alltid over å få håret vekk, før du svinger vesken over skulderen, og drar på jobb, men det burde du. Spesielt hvis du alltid går med vesken din på den samme skulder, har håret på den siden tendens til å bli raskere flisete, da vesken vil slite på hårets lengder. For å unngå det, kan du skifte litt imellom hvilken skulder du går med vesken på, og huske å fjerne håret fra hvor veskereimen vil være.

Å ha samme frisyre hver dag

Stramme frisyrer kan være med til å skade håret helt oppe ved røttene, da det blir dratt for mye i dem, men hvis du kun har håret satt stramt tilbake en gang imellom, skjer det ikke noe med det. Du skal bare unngå å gjøre det hver dag, eller å ha strikken din samme sted i håret alt for ofte, da strikken vil slite på håret der hvor den sitter.

Ingen Kommentarer

Skriv en kommentar